Facebook schimbă regurile în privința transmisiunilor în direct, și va sancționa utilizatorii care încalcă regurile comunității, de la prima abatere

Tech

Utilizatorii care vor transmite live pe facebook conținut care instigă la ură sau are caracter inuman, care îndeamnă la ură sau rasism, nu vor mai beneficia de funcția „live” dacă încalcă regurile stabilite de comunitate.

Facebook a făcut o postare pe blogul său prin care spune că a căutat o modalitate prin care să limiteze folosirea serviciului de „LIVE” în scopuri rele, care pot avea victime directe sau colaterale.

Decizia vine după scandalul live-ului de la atacurile din Noua Zeelandă, scopul Facebook fiind de a minimiza modul în care unii utilizatori abuzează de funcția „LIVE” a rețelei de socializare, acesta dorind ca oamenii să folosească funcția în scopuri pozitive.

În următoarele săptămâni, restricțiile vor fi extinse și către celălalte zone ale Facebook, printre măsurile luate, se numără și împiedicarea utilizatorilor abuzivi să creeze reclame, în trecut, facebook ștergând conținutul care se considera că era abuziv.

De asemenea, compania va investi în găsirea unor soluții care să prevină incidentele precum live-uri sau clipuri ofensatoare.

– Material realizat de Iosif Hăineală / Sursa fotografiei: Pixabay 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts