Facebook lansează Clear History, funcție care permite ștergerea istoricului

Media

Mark Zuckerberg a anunţat că Facebook va lansa funcţia numită “Clear History” (“ştergere istoric”), care le va permite utilizatorilor să vadă ce aplicaţii şi site-uri trimit informaţii reţelei de socializare, să şteargă date din conturile lor şi să împiedice Facebook să le stocheze. Totodată, rețeaua de socializare va avea și o aplicație de matrimoniale.

Într-o conferință care a avut loc marţi, în San Jose, California, Zuckerberg a declarat că noua aplicație „va fi pentru a construi relaţii reale, pe termen lung, nu doar pentru aventuri de o noapte”. El a subiliniat, de asemenea, faptul că în SUA unul din trei mariaje încep printr-o relaţie online şi că aproximativ 200 de milioane de utilizatori Facebook au statut de celibatar.

Prin noul serviciu, care va fi unul gratuit, utilizatorii vor putea să îşi creeze un profil “matrimonial” separat, care nu va fi vizibil pentru prietenii din reţea, iar potenţialii parteneri vor fi recomandaţi pe baza preferinţelor, punctelor de interes menţionate, precum şi a prietenilor comuni.

Funcția Clear History vine după numeroasele scandale generate de compania de prelucrare de date Cambridge Analytica, care au făcut reprezentanții Facebook să ia în serios măsurile de protecție a datelor personale, prin sporirea acestora.

– Teodora-Maria Bilț / Sursa fotografiei: Realitatea

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts