Expoziţie: Mişcarea tineretului rebel care a contribuit la unificarea Italiei

Cultură Eveniment

Expoziţia “Tineretul Rebel” (Gioventù ribelle), organizată de Centrul Cultural Italian Cluj,  este vernisată luni, de la ora 18.00,  la Bastionul Croitorilor.

Acesta este un tribut adus generaţiei tinere din Italia, care acum 150 de ani, a promovat şi a luptat pentru realizarea visului de unificare.

Expoziţia îşi propune să prezinte acţiunile unui grup de tineri care au luptat pentruacest ideal. Printre ei se numără Goffredo Mameli, Luciano Manara, Contesa de Castiglione, Maria Sofia de Bourbon, Carlo Pisacane şi fraţii Cairoli, care şi-au dedicat viaţa luptei pentru unificarea Italiei. Acţiunile acestor tineri rebeli reprezintă o parte din istoria Italiei, o perioadă încărcată de nelinişte, anxietate şi pasiuni puternice. Viaţa lor a fost adesea una marcată de lungi călătorii, aceşti tineri ajungând până în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, în încercarea de a da un sens idealului lor.

Expoziţia include obiecte personale ale acestor tineri idealişti, de la portrete, la scrieri originale ale acestora.

“Tineretul Rebel” este un program al Ministerului Tineretului din Italia, organizat în colaborare cu Comitetul pentru festivităţile de aniversare a 150 de ani de la unificarea Italiei, Institutul de Istorie a Mişcării de Eliberare şi numeroase alte instituţii.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts