Expoziție internațională de pictură la Muzeul de Artă

Din oraş Eveniment

Expoziţia „Căderea. Chemarea” face parte din progrmaul „Parti-Pris” organizată de Erwin Kessler cu lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj-Napoca. Aceasta va fi deschisă până  în 30 decembrie. 

Expoziţia inaugurează programul „Parti pris” în cadrul căruia diverse personalităţi ale lumii culturale vor fi invitate să propună expoziţii cu lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, componenta de cercetare, critică, a programului fiind una esenţială.

Prima expoziţie din programul  „Parti pris” este realizată de cunoscutul critic de artă şi curator Erwin Kessler care a selectat lucrări semnate de Corneliu Baba, Abgar Baltazar, Lucia Demetriade-Bălăcescu, Catul Bogdan etc.

Galeria Naţională, deschisă în sălile de la etajul clădirii, etalează piese de pictură şi sculptură selectate din patrimoniul Muzeului, a cinci secole de artă plastică naţională, cu un accent caracteristic asupra artei din Transilvania (cu deosebire din centrul artistic Cluj) şi cu o evidenţiere expresivă a multiculturalităţii proprii spaţiului intracarpatic.

______________

Anca Scutelnicu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts