Expoziție caritabilă pentru bolnavii de HIV/SIDA

Din oraş Sănătate

Expoziția caritabilă de fotografie, intitulată heARTS AID people, organizată de echipa KIDD în colaborare cu Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), s-a deschis, astăzi, la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca.

„Am ales să fie un întreg concept pentru fotografii, să se bazeze pe optimism, pe pozitivism și să fie în antiteză cu celelalte evenimente adresate persoanelor afectate de HIV/SIDA, care sunt mai dramatice, de obicei. De aceea sloganul este unul pozitiv, „Un viitor într-un cadru”. Fotografiile selectate  pentru expoziție au fost realizate de 12 fotografi, amatori și profesioniști, din țară și creează o poveste.”, ne-a declarat Alexandra Irimie, unul dintre organizatorii evenimentului.

Inițiativa aparține studenților Erika Kramarik, Alexandra Irimie, Flavia Dan şi Alex Drăgan de la  secția de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

„Elementul de noutate adus de expoziție este pozitivismul pe care am încercat să îl redăm prin aceste fotografii. Am dorit să arătăm că și ei sunt persoanele normale și nu vor să fie discriminați. Banii pe care îi vom strânge în urma acestui eveniment vor fi donați către ARAS și vor fi folosiți pentru programele de prevenție a infectării cu virusul HIV.”, a adăugat Flavia Dan.

Fiecare invitat și vizitator a putut dona o sumă de bani, în schimbul căreia a primit o fotografie expusă. La finalul deschiderii oficiale a evenimentului, a fost susținut un recital de muzică clasică de patru studenți de la Academia de Muzică.

Expoziția continuă și mâine, 13 mai, iar intrarea este liberă.

_______________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts