Expoziție canină la Cluj

Din oraş Divertisment

450 de câini de toate speciile au concurat astăzi, la a doua zi de expoziție canină, la Baza Sportivă Napoca.
Participanții au venit la concurs din nouă ţări, printre care Italia, Franța, Polonia, Cehia, Ucraina, Ungaria sau Serbia.
Câinii au intrat în competiție în funcție de specia lor. Locurile de pe podium au fost  unu si doi pentru fiecare rasă, iar premianții au primit câte un sac de mâncare și câte un trofeu oferit de sponsori precum Firma de Servicii Publice, Platinum sau Cora.
”Am luat cel mai bun premiu ( B.B ) la seria câinilor de 7 luni, iar Kim a fost pe măsura așteptărilor”, declară Pleșcan Sorin, unul dintre concurenți.
Balad Nikloș, un alt concurent, a participat cu Hanga, un ciobănesc belgian la singura probă expusă în acest concurs, cea de prezentare bazată pe frumusețe, calitați sau alte caracteristici ale câinilor intrați în concurs. “Particip annual la această  competiție”, susţine
Competiţia chinologică are loc în fiecare an la începutul lunii iunie şi a fost organizată de Asociația Chinologică Română nominalizată de Federația Chinologică Internațională (F.C.I ).  Organizatorii au pus la dispoziția concurenţilor o echipă specializată care i-a aranjat pe toţi câinii participanţi înainte de începerea concursului.
În afara concursului au mai avut loc și demonstrații de dresaj, agility sau dog dancing.
De asemenea, de la eveniment nu au lipsit nici standurile unor firme de profil, de la care stăpânii puteau achiziționa echipamente speciale pentru câini.
La eveniment a fost prezentă și o ambulanță pentru eventualele incidente care puteau surveni. “Chiar acum am în mașină un pacient cu dureri cefalee, probabil produse de insolație”, declară Klocek Eduard, un asistent de pe ambulantă.
____________________
Cujbă Adelina Mihaela

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts