Expoziția de fotografie digitală “Despre Film”

Cultură Din oraş

Vernisajul expoziției personale “Despre film” a Ilincăi Straton, realizată în cadrul bursei pentru activitatea cultural-artistică a Universității Babeș Bolyai – Facultatea de Teatru si Film a avut loc joi, 21 martie la Urania Palace.

Evenimentul a început la ora 19:00 și a adunat peste 80 de vizitatori. Expoziția a fost alcătuită din 16 lucrări ce reprezintă imagini filmice desprinse din opere cinematografice. A avut ca scop identificarea conexiunilor dintre fotografiile personale deja existente și o atmosferă, compoziție și cromatică specifică din selecția filmografică realizată.

” Cinemaul poate fi redus până la una dintre componentele sale, cum ar fi cadrul fix. Pentru mine a fost o curiozitate că a încercat domeniul ăsta de nișă. O felicit pentru curajul de a aborda acest subiect” a declarat Lect. Univ. Dr. Daria Ioan despre lucrările Ilincăi Straton.

“Orice operă de artă este o sursă ce răspândește energie pozitivă sau negativă în funcție de sufletul autorului. Lucrările Ilincăi transmit energie pozitivă. În lucrările Ilincăi distingem simțim auzim ecoul sufletului ei. Oare ce imagini se vor naște din acest ecou în sufletele noastre?” A declarat Lect. Univ. Dr. Istvan Feleki.

Conform artistei, expoziția va putea fi vizionată online în curând dar și în alte locații din Cluj ce vor fi anunțate pe pagina de facebook  Ilinca Straton / Foto.

Material realizat de Elena Bejinaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts