Expoziții deschise la Muzeul de Artă Cluj

Cultură Din oraş

Expoziţia aniversară „Primii zece ani –  Galeriile Radio”, deschisă în perioada 15 martie – 10 aprilie, este prilejuită de împlinirea unui deceniu de la redeschiderea Galeriilor Radio și prezintă o selecţie cu lucrări de pictură, sculptură, ceramică, arte textile, fotografie realizate de artiştii care au avut expoziţii personale la Galeriile Radio începând cu anul 2000.

Expoziţia de pictură Centrul Artistic de la Baia Mare: tradiție, avangardă și „noul clasicism” va fi deschisă publicului în perioada 10 martie – 10 aprilie și este rezultatul unei cercetări a colecţiei de pictură a Muzeului de Artă Cluj-Napoca realizată de muzeograful Dan Breaz şi face parte din programul de studiere şi punere în valoare a bogatului patrimoniu artistic de care muzeul dispune.

Expoziţia de tapiserie şi sculptură „Ce mai face Penelopa?” reuneşte creaţiile a 36 de artiste, studente şi absolvente, ale Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca.

Galeria Naţională etalează piese de pictură şi sculptură selectate din patrimoniul Muzeului, propunând o prezentare coerentă a cinci secole de artă plastică naţională, cu un accent caracteristic asupra artei din Transilvania şi cu o evidenţiere expresivă a multiculturalităţii proprii spaţiului intracarpatic. Printre artiştii ale căror lucrări sunt prezentate în Galeria Naţională se numără Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Dimitrie Paciurea, Theodor Pallady, Camil Ressu, Nicolae Dărăscu, Ştefan Dimitrescu, Nicolae Tonitza, Cornel Medrea.

__________

Ana Giol

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts