Europarlamentarul Victor Negrescu a vorbit la Cluj despre rolul tinerilor în politicile publice

Din oraş UBB

DSC_0021Europarlamentarul Victor Negrescu a fost prezent la Cluj-Napoca pentru a susține o conferință adresată generației tinere cu tema ,,Participarea civică a tinerilor la procesul decizional european”. Evenimentul a avut loc astăzi, 23 martie, fiind găzduit de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării.

În cadrul conferinței Victor Negrescu, care s-a prezentat ca fiind cel mai tânăr europarlamentar al României, a prezentat o serie de statistici care vizează interesul tinerilor față de politică și oameni politici, domeniile în care noua generație crede că ar trebui să se investească mai mult, dar și percepția despre viitor a celor care sunt la un pas distanță de piața muncii.

 

De asemenea, el a insistat pe ideea că tinerii trebuie să se implice mai mult și să contribuie la realizarea unor schimbări importante în politicile aplicate la nivel național și chiar european:

„De ce credeți că vă ignoră politicienii? Ei bine, pentru că nu mergeți la vot, pentru că nu vă implicați, nu spuneți ceea ce doriți, nu căutați să influențați deciziile politice. Alții o fac.”

Victor Negrescu ocupă funcția de europarlamentar din luna mai 2014. Unul dintre proiectele pe care le-a propus în plenul european a fost uniformizarea cerințelor sistemelor de educație din UE astfel încât elevii și studenții din statele membre să nu mai fie nevoiți să-și echivaleze studiile.

– Loredana Bertișan / Sursa fotografiilor: Loredana Bertișan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts