Europa noastră | Sesiunea plenară a Comitetului Economic şi Social European

UBB Radio

Brexit-ul și prioritățile președinției României la Consiliul Uniunii Europene au fost temele de dezbatere ale sesiunii plenare de la Bruxelles a Comitetului Economic și Social European.

Brexit-ul și prioritățile președinției României la Consiliul Uniunii Europene au fost temele de dezbatere ale sesiunii plenare de la Bruxelles a Comitetului Economic și Social European, organism consultativ al Uniunii Europene format din 350 de reprezentanți ai organizațiilor lucrătorilor, angajatorilor și ai altor grupuri de interese. A fost a 540-a sesiune plenară a CESE, care organizează nu mai puțin de 9 astfel de reuniuni pe an, la care se adaugă conferințe, audieri publice și dezbateri la nivel înalt.

Recentele evoluții din dosarul Brexit arată că UE și Marea Britanie sunt departe de de o separare pe baza acordului de retragere, negociat de cele părți timp de 18 luni. Invitat în sesiunea plenară a CESE, negociatorul-șef al Uniunii Europene, Michel Barnier, a subliniat că “Europa trebuie să fie pregătită pentru scenariul fără acord”.

Luca Jahier (Sursa foto: eesc.europa.eu)

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts