Europa noastră | Noi iniţiative pentru mobilitatea în educaţie

Euranet Plus

Parlamentul European propune noi măsuri pentru eficientizarea mobilităţii în educaţie la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene.

Parlamentul European propune noi măsuri pentru eficientizarea mobilităţiiîn educaţie la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene. Dacă Eramus+ reprezintă continuarea unui program cu tradiţie pentru studenţii europeni, Legislativul european îşi propune să sprijine şi stagiile de mobilitate pentruprofesori, antrenori sportivi şi atleţi, dar şi pentru învăţământul vocaţional. Programul Uniunii Europene pentru educaţie, formare, tineret şi sport beneficiază deja de 14,7 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, însă europarlamentarii îşi doresc mai mult pentru mobilitatea în educaţie.

Milan Zver, membru al Parlamentului European din partea Partidului Popular European: “Aceste fonduri vor înlesni trei mari iniţiative: universităţi europene,centre de excelenţă vocaţională şi descoperirea activităţilor educaţionale în interiorul Uniunii Europene. De asemenea, un buget mai mare va asigura mai multă mobilitate pentru copiii din şcoli, pentru adulţi, pentru antrenorii sportivi şipentru tinerii atleţi. Va spori oportunităţile de învăţare a unor noi limbi străine. Noul Erasmus, de pildă, va fi mai simplu de folosit şi mai accesibil pentru toţi cetăţenii europeni, indiferent de statutul lor social şi economic. Fiecare grup politic a venit cu propunerile sale, dar, la final, s-a ajuns la o poziţie comună în Parlamentul European.”

Milan Zver (Foto: © European Union 2019 – Source : EP Photo Benoit BOURGEOIS)

Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts