Europa noastră | Consiliul convine asupra unui rol mai important pentru eu-LISA

Euranet Plus

În aprilie 2016, Comisia Europeană iniţia o dezbatere despre modul în care se poate îmbunătăţi funcţionarea sistemelor de informaţii ale UE, astfel încât să contribuie mai mult la gestionarea frontierelor şi la securitatea internă. Recent, a fost realizat un pas important în această direcţie. 

La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul a adoptat propunerea Comisiei Europene privind consolidarea Agenţiei eu-LISA, ceea ce reprezintă un pas important în dezvoltarea sistemelor IT în spațiul de libertate, securitate și justiție. Salutând adoptarea acestei propuneri, Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, a declarat: “Informațiile reprezintă un instrument puternic, iar agenția consolidată va contribui la garantarea faptului că funcționarii serviciului de imigrație, polițiștii de frontieră și autoritățile de asigurare a respectării legii dispun de informațiile adecvate, la momentul oportun”.

Propunerea Comisiei de consolidare a mandatului eu-LISA a fost făcută în 2017 şi se numără printre eforturile de eliminare a lacunelor rămase în materie de informații în sistemele de informații ale UE, astfel încât aceste sisteme să funcționeze împreună într-un mod mai inteligent și mai eficace.

Articolul original se găsește pe site-ul Radio România Internațional.

Mina Andreeva (Sursa foto: Mina Andreeva / Facebook)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts