Europa Liberă a făcut încă un pas spre digitalizarea arhivei

Europa Libera Aici UBB Radio

Peste 43 000 de Euro au fost donate la Gala “Europa Liberă, AICI”, transmisă sâmbătă, de TVR 1 şi TVR Internaţional. La această sumă se adaugă donaţiile făcute la numărul de telefon 8820, cu o valoare de 22.586 Euro.

Emisiunea a fost găzduită de Andreea Marin Bănică şi Cristian Tabără (voluntari în campanie) şi a însemnat un pas înainte pentru strângerea de fonduri necesare realizării unei baze de date digitale cu arhiva emisiunilor Europei Libere, care să fie în viitor la îndemîna oricărui român dornic să-și cunoască mai bine istoria recentă, gratuit, printr-un simplu click.

Următorul eveniment programat pentru strângerea de fonduri este Concertul de la Sala Radio, din 20 aprilie.

Telefoanele cu taxă fixă și numărul de SMS pentru donații sunt valabile până la 30 aprilie 2010. Numerele la care românii pot face donații sunt:

  • prin SMS de 2 Euro la numărul 8820 (în rețelele Vodafone, Orange și Cosmote, nu se aplică TVA),
  • prin apel telefonic la numerele 0900 900 620 (donație de 2 Euro), 0900 900 622 (donație de 5 Euro) și 0900 900 624 (donație de 10 Euro), disponibile numai în reţeaua Romtelecom.

Arhiva Radio Europa Liberă se găseşte în Statele Unite, iar costurile digitalizării se ridică la suma de 350.000 de dolari. Numai prin procesarea digitală a arhivei se va putea obţine o copie integrală ce urmează a fi adusă în România, astfel încât aceste emisiuni, să fie accesibile pentru documentare tuturor, permanent şi gratuit.

Proiectul este iniţiat şi coordonat de Institutul Român de Istorie Recentă împreună cu echipa foştilor angajaţi şi colaboratori ai Departamentului Românesc al Radio Europa Liberă. Reamintind semnificaţia specială a Europei Libere şi contribuţia ei la cîştigul de libertate şi bunăstare al românilor, campania “Europa Liberă, Aici” transmite mesajul că oamenii au acum ocazia de a-şi manifesta recunoştinţa printr-un gest nobil, de pe urma căruia vor beneficia, în fond, ei înşişi.

UBB Radio susţine campania “Europa Liberă, Aici”

____

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts