Emil Boc: Noul Cod al Muncii va crea zeci de mii de locuri de muncă

Eveniment Politic

Premierul Emil Boc a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că ultimul domeniu care mai trebuie reformat de Guvern este Codul Muncii și Legea Zilierilor.

„Noul Cod al muncii şi noua Lege a zilierilor – aceste două acte normative – vor aduce sute de mii de locuri de muncă în economie. Actualul Cod al muncii, din nefericire, este depăşit de vremuri. A fost depăşit şi de criza economică şi de mutaţiile care au intervenit în ultimii şase ani şi, în loc, să fie un element care să stimuleze angajările, este un factor de blocaj, la care dacă mai adăugăm şi criza economică, devine un factor de frână în obţinerea unui loc de muncă.”, a declarat primul ministru.

Emil Boc a mai spus că angajatorii preferă munca „la negru”, decât să opteze pentru un contract de muncă pentru perioadă determinată şi să intre în această maşinărie complexă, birocratică, dată de actualul Cod al Muncii.

„Flexibilizarea Codului Muncii este o necesitate majoră pentru piaţa forţei de muncă din România. Adoptarea Legii zilierilor, care din nou va scoate la suprafaţă la plata impozitelor şi taxelor aferente zeci de mii de locuri de muncă, este un lucru la care Guvernul ţine foarte mult. De aceea în fiecare săptămână mi-am petrecut ore în şir în dialog cu partenerii sociali, o voi face şi vineri, pentru a da forma finală Codului Muncii în vederea promovării lui şi adoptării. Pentru că este ultima reformă importantă a statului, care nu a fost încă desăvârşită şi care va oferi o schimbare de percepţie pentru fiecare dintre noi, fie că suntem salariaţi, fie că suntem angajatori. De aceea, în perioada următoare ne vom concentra asupra acestui element.”, a mai adăugat primul ministru.

__________

Ana Giol

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts