Elicopter israelian prăbuşit în judeţul Braşov în cadrul unui exerciţiu militar

Eveniment Social

Un elicopter militar israelian cu şapte militari la bord s-a prăbuşit la Fundata în judeţul Braşov. Aparatul de zbor de tipul CH 53 transporta 6 militari israelieni şi un militar român în cadrul exerciţiului comun aerian româno-israelian Blue-Sky 2010.

În jurul orei 15:20 elicopterul a pierdut legătura radio cu centrul de raportare control al exerciţiului aerian imediat, potrivit procedurilor în astfel de situaţii, punându-se în aplicare operaţiunea de căutare-salvare, la care participă un elicopter de evacuare medicală MEDEVAC aparţinând Forţelor Aeriene Române şi două elicoptere israeliene se arată în comunicatul Ministerului Apărării Naţionale.

Elicopterul a fost localizat în jurul orei 17:45 în zona Fundata în judeţul Braşov iar în prezent, echipele de căutare acţionează la sol pentru localizarea membrilor echipajului

Ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea a dispus constituirea şi trimiterea la faţa locului a unei comisii de cercetare a cauzelor producerii acestui accident şi a dispus sesizarea Parchetului General au anunţat oficialii Ministerului Apărării.

Până la acest moment, nu se cunosc împrejurările producerii accidentului şi situaţia membrilor echipajului.
În perioada 18-29 iulie anul acesta, la aerodromul Boboc, se desfăşoară exerciţiul comun aerian BLUE SKY 2010. Acest exerciţiu are ca scop antrenarea în comun a echipajelor aeronavelor de transport în zbor la joasă altitudine, în misiuni de căutare-salvare şi tip evacuare medicală , fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii reale.

Cătălin Nunu

foto: aircav.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts