Elena (Madinga): “Experiența trăită la Baku ne-a dat mai multă putere și mai multă încredere în noi”. [Audio/Foto]

Divertisment Eveniment

Mandinga, trupa ce a reprezentat România la Eurovision-ul de anul acesta din Baku, Azerbaijan, a fost prezentă în cadrul TIFF, unde au adus în atenția publicului documentarul care aceștia l-au realizat cu ocazia împlinirii a zece ani de existență.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2012/06/Interviu-Elena-Ionescu.mp3|titles=Interviu Elena Ionescu]

Reporter: Bun venit în Cluj-Napoca. Este primul eveniment după Eurovision. Cum vă simțiți?
Elena Ionescu: Ne simțim foarte bine, am venit cu foarte multă energie, pentru că avem multe proiecte de finalizat, cum ar fi acel concert aniversar de 10 ani. Tocmai ați văzut în seara asta la TIFF, filmulețul documnetar care prezintă întreaga istorie Mandinga, din 2002 până în prezent, în cei 10 ani. Și evident, ne pregătim cu foarte multe lucruri, cum ar fi un nou videoclip, un nou single, am scos un album nou și, evident multe alte lucruri pe care vă lăsăm să le descoperiți pe parcurs.

R. : Cum a fost în Baku? Ați mai repeta experiența?
E. I. : Dacă am mai repeta experiența de la Baku… NU! Cel puțin pentru moment nu! Am trecut prin atâte stări și nu mai vrem. Esențial e că acum suntem ok, am revenit în țară, unde nicăieri nu e mai bine ca acasă.

R. : V-ați făcut prieteni în Azerbaijan?
E. I. : Foarte mulți prieteni. Mai mult de atât, pe 19 iunie suntem invitați în Baku, unde vom cânta pentru președintele țării, fapt ce e onorant pentru noi. Mai mult decât atât, am cântat cât am stat în Azerbaijan pentru cea mai importantă firmă de telefonie mobilă, am avut un public de peste 20.000 de oameni, iar reacțiile lor ne-au făcut tare mândri, că au reacționat pozitiv la piesele noastre.

R. : Este adevărat că viitorul vostru videoclip e filmat în Azerbaijan?
E. I. : Da, sunt cadre, nu sunt foarte multe, dar cum am mai spus, vom reveni în Azerbaijan și vom filma în continuare.

R. : În ciuda faptului că ți s-a defectat casca, ai continuat să cânți. Ce ai simțit în acel moment?
E. I. : Este o întrebare la care nu am un răspuns, pentru că nu îmi amintesc foarte multe lucruri din acel moment. Am reacționat imediat, am scos casca din ureche, crezând că o să aud, dar din păcate ecoul din sală nu reușea să ajungă la mine. Era o distanță foarte mare, și neavând niciun fel de monitorizare pe scenă, pentru că toată susținerea ritmică se afla în acea cască, am încercat să mă ghidez după anumite lucruri cum ar fi chiuiturile băieților, atât auzeam în cască.

R. : Dacă ar fi să faceți un duet cu “adversarii’ vosștri din Azerbaijan, pe cine ați alege?
E. I : Îmi place foarte mult concurenta lor, (n.r Sabina Babayeva), care are o voce și o piesă  foarte bună. Am mai cunoscut un tip, la o emisiune, Abas se numește, un cântăreț foarte cunoscut în Azerbaijan. Chiar vorbeam de o colaborare, dar cine știe…

R. : Experiența Eurovision pentru Mandinga în  cuvinte.
E. I. : Experiența trăită la Baku ne-a dat mai multă putere și mai multă încredere în noi.

[flagallery gid=39 name=”Mandinga”] ________
Andrei Faur

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts