Elena Gheorghe: “Participarea la Eurovision m-a ajutat să îmi descopăr și alte laturi și să înțeleg altfel conceptul de show, de spectacol” [audio]

Divertisment UBB Radio

Cunoscuta interpretă, Elena Gheorghe, care a reprezentat România la concursul Eurovision din Moscova din 2009,  a fost prezentă la Cluj-Napoca, fiind invitată în cadrul deschiderii Zilelor Clujului.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2012/05/Elena-Gheorghemp31.mp3|titles=Elena Gheorghe]

Reporter:  Felicitări pentru noul hit “Amar tu vida”. Crezi că va fi hitul verii?
Elena Gheorghe: Nu știu dacă va fi hitul verii, sper doar să fie hitul” verii, eu m-am regăsit foarte mult în această piesă. Exprimă ceea ce simt în momentul de față, “Amar tu vida – iubește viața”. Este o piesă optimistă, ritmată, energică, așa cum suntem noi pe scenă de obicei.

R. : Cum ți s-a părut prestația celor de la Mandinga la Eurovision?
E. G. : Nu am reușit să văd semifinala în direct, am văzut doar a doua zi, pentru că în ziua respectivă am fost la ziua de naștere a mamei mele. A fost un moment frumos, mie îmi place foarte mult piesa, cred că o să se bucure de mare succes. Deja Europa o difuzează, ceea ce înseamnă foarte, foarte mult. Zaleilah e piesă optimistă, iar Costi a cam nimerit-o.

R. : Acea problemă tehnică pe care a avut-o cu casca, cum o vezi tu, ca artist?
E. G. : Nu este absolut deloc confortabil să nu te auzi în cască, în măsura în care ești într-un concurs. Când ești pe scenă, mai poți face semne că nu merge, și la următoarea piesă e rezolvată problema, dar în concurs, în 3 minute trebuie să dai tot ce poți, da, problemele tehnice sunt o problemă mare, ca să spun așa.

R. : Dacă ai ascultat vreo piesă de la Eurovision de anul ăsta, ți-a rămas vreuna în minte?
E. G. : Îmi place foarte mult “Euphoria”, piesa Suediei, dacă nu mă înșel. L-am ascultat pe Mihai Găinușă într-o dimineață, la el am auzit-o, lăuda foarte mult piesa asta, și am stat să ascult, să văd ce îi place lui Găinușă. Și sună extrem de bine. În rest nu am stat să ascult foarte multe piese de la Eurovision, pentru că în ultima perioadă programul încărcat nu îmi permite, având foarte mule concerte în aer liber nu am prea avut timp să stăm pe acasă, și nu am avut timp pentru televizor, cam atât știu de la Eurovision.

R. : Crezi că participarea la Eurovision te-a ajutat în carieră?
E. G. : Participarea mea la Eurovision consider că a fost o maturizare pe plan profesional, mi-am cunoscut și alte laturi și mi-a schimbat oarecum și perspectiva în ceea ce privește un show, un concert.

R. : La un moment dat apăruseră articole în presă în care se spunea că vei avea colaborări cu “adversarii” tăi din Moscova. S-a renunțat la acea colaborare?
E. G. : Inițial, când am reprezentat România la Eurovision în 2009 astea au fost propunerile. Mai apoi a venit “Disco Romancing”, cariera mea a luat o altă turnură, a prins foarte bine acest gen în care m-am ancorat și tocmai de aia nu am mai concretizat nimic din partea asta a Eurovision-ului.

R. : Elena Gheorghe în 3 cuvinte.
E. G. : Energică, muncitoare, ambițioasă; uneori ambiția dusă la extrem.

R. : Un mesaj pentru fanii tăi.
E. G. : Cred că a devenit un clișeu să transmit un mesaj fanilor. Cam asta spun toți artiștii. Eu chiar îmi iubesc fanii și le mulțumesc mult că există, pentru că eu fără ei nu aș fi aici și nu aș fi reușit să fac ceea ce îmi place cel mai mult, să cânt, și nu aș fi reușit să răzbat în domeniul ăsta. E foarte greu și rar să faci ce îți place în viața asta și să mai fii și plătit pentru asta. Pentru mine fanii sunt sprijinul meu, sunt ținta mea, sunt obiectivul meu. Pei ei vreau să îi aduc mai aprope de sufletul meu, să le trnsmit emoțiile pe care le exprimă versurile și muzica mea. Ei sunt foarte importanți în această ecuație pentru că Elena Gheorghe, ca și artist nu ar fi existat dacă nu ar fi fost fanii.
_________
Andrei Faur

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts