EducaTIFF se extinde

Cultură Educaţie

Programul de educație media și cinematografică (EducaTIFF) din cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania se extinde la Cluj-Napoca și Sibiu.
EducaTIFF se va desfăsurșa în perioada 9-30 noiembrie,vinerea de la ora 13 la casa TIFF. Clujenii cu vârsta 8+, mai precis clasele II-IV și V-VIII vor avea parte de proiecții gratuite a unor filme de calitate alese special pentru ei. Filmul care va deschide EducaTIFF este documentarul Calea Împăratului, câștigător al Premiului Oscar în 2006 pentru Cel mai bun documentar.
Programul de educație media și cinematografică va continua cu alte 3 filme speciale:
Vineri, 16 noiembrie, h 13:00: Ursul Uriaș (2012 Danemarca, genul Animație, 8+)
Vineri, 23 noiembrie, h 13:00: Ponyo (2008, Japonia, genul Animație 8+ )
Vineri, 30 neoiembrie, h 13:00: Karla și Jonas (2012 Danemarca genul Family, 11+)
Scopul programului de educație media și cinematografică este acela de a oferi publiclui tânăr clujean programe școlare de educație media. Educația de acest tip este una dintre prioritățiile Comisie Europene care a cerut statelor membre să facă eforturi pentru a include astfel de ore în programa școlară.
Ediția a 4-a EducaTIFF a înregistrat un număr de peste 2.300 de participanți, iar cifra se dublează de la an la an, fapt ce a dovedit că publicul din Cluj este interesat, dornic și pregătit pentru o extindere a activităților EducaTIFF pe tot parcursul anului școlar.

_______

Andreea Hoza

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts