Educaţie financiară pentru elevi

Economie Educaţie

Proiectul de educaţie financiară pentru elevi “My money week” va demara mâine la Cluj. Scopul proiectului este familiarizarea elevilor cu lecţiile economice şi financiare de bază.

“My money week” este iniţiat în urma unui studiu din 2010 realizat de Institutul pentru Economie Mondială din cadrul Academiei Române, la cererea Băncii Mondiale. Astfel,  60% dintre români nu au beneficiat de ceea ce se cheamă “educaţie financiară”. Potrivit studiului, tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, care sunt cel mai puţin capabili de a dezvolta un plan financiar pe termen lung datorită slabei educaţii financiare.

Iniţiatoarea proiectului, Cornelia Vlad a strâns o echipă  de profesori şi specialişti din Cluj şi împreună vor pune bazele proiectului pilot numit “My money week”.  Deoarece proiectul este susţinut de BT, acesta intervine într-o manieră educativă şi interesantă.

“Cluj-Napoca este un oraş al serviciilor de înaltă calitate şi tocmai de aceea consider că şi curila şcolară trebuie să fie vie şi racordată la realitate”, a afirmat primarul Sorin Apostu.

“Proiectul este o invitaţie adresată tuturor şcolilor din Cluj, iar activităţile propuse îmbină componenţa teoetică cu una practică, capabilă să stimuleze interesul şi entuziasmul copiilor, părinţilor, dar şi al profesorilor”, a precizat directorul Şcolii Internaţionale, Cornelia Vlad.

______________

Baciu Anca

Foto: arhivafoto.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts