Editorial | Top 5 avantaje ale călătoritului cu trenul în România

Studenti

Trenul este unul dintre cele mai apreciate mijloace de transport din România. Este atât de apreciat, încât locuitorii au creat o petiție prin care cer ca toate celelalte mijloace de transport să dispară. Pentru a înțelege mai bine de ce trenul este unul dintre cele mai bune mijloace de transport pe care le poate avea un om, am ales cele mai mari 5 avantaje ale călătoritului cu trenul.

  1. Punctualitatea. Dintre toate mijloacele de transport în comun, trenul este bine cunoscut ca fiind cel mai punctual. Călătorii susțin că niciodată nu s-au confruntat cu o întârziere și niciodată nu au pierdut trenul de legătură din cauza unei întârzieri. Ba chiar mai mult, oamenii susțin că pleacă spre gară extrem de îngrijorați, deoarece sunt obișnuiți ca trenul să plece mult mai rapid decât ora scrisă pe bilet. Acest lucru este valabil și pentru ajungerea la destinație, trenul fiind cel mai sigur mijloc de transport, deoarece ajunge la destinație, exact la ora scrisă pe bilet. Dacă, printr-o minune, se întâmplă să întârzie, controlorii își cer personal scuze pentru acest lucru.
  2. Spațiul. Cei care susțin faptul că în tren este aglomerat, nu știu despre ce vorbesc. În tren nu s-a întâmplat niciodată să fie aglomerat, să nu ai loc să treci în vagonul tău, să te așezi pe locul tău, să te împiedici de oameni întinși pe culoar, să se audă în tot trenul, discuția unui cuplu vârstnic care are o revelație cu privire la perioada lui “Ceașcă”, să se împingă oamenii cu bagajele pe scările trenului, pentru a ajunge pe locul 1 la cursa de 5 m sau să ai loc în vagonul 7 într-un tren cu 6 vagoane. Niciodată.
  3. Liniștea deplină. Dacă vrei să stai liniștit, să te relaxezi, să citești o carte sau să îți înveți pentru un examen, trenul este locul potrivit pentru a face toate aceste lucruri. În tren, nu vei avea parte niciodată de oameni vârstnici care țipă la telefon, deși nu vorbesc cu nimeni, pentru că nu au semnal. Nu vei avea parte nici de surdomuți care îți dăruiesc jucării și dulciuri, dar apoi, se răzgândesc și ți-le iau din brațe, fără a scoate un sunet sau a asculta ce ai de spus. Da, știu, n-am uitat c-am spus că sunt surdomuți, dar totuși, i-am lăsat fără cuvinte.
  4. Respectul față de călători. Contrar celorlalte mijloace de transport, angajații își informează călătorii dacă s-a întâmplat ceva, dacă vor avea parte de o întârziere, dacă va trebui să mai aștepte până la repornirea trenului sau dacă pur și simplu, nu mai poate continua călătoria. Controlorii sunt ca niște îngeri păzitori pentru călători. Cine îți va cere ție biletul de 10 mii de ori, chiar dacă știe că ești în regulă? Cine te va informa despre orice problemă pe care o întâmpină trenul? Cine? Dacă nu, stăpânii căilor ferate.
  5. Toalete curate și frumos mirositoare. Un sondaj de opinie realizat recent, a arătat că 50% dintre oameni, aleg să meargă cu trenul doar pentru a-și face nevoile, deoarece toaletele din tren dispun de un miros plăcut și de o înfățișare excelentă. Oamenii propun tot mai mult să existe bilete cu loc la toaletă, pentru a-și putea petrece acolo tot drumul. Autoritățiile nu par să fie de acord cu aceste lucruri, susținând că dacă se vor face aceste implementări, oamenii vor uita să-și părăsească locul și să coboare la destinație, rămânând vrăjiți de mirosul de basm din toaletă.

Printre cele mai mari avantaje ale transportului cu trenul, au ajuns la lumină, deoarece oamenii trebuie să fie conștienți de ceea ce se întâmplă cu adevărat. Sunt convins că după ce ai citit cele mai importante avantaje de mai sus, ai ajuns la concluzia că merită să renunți la stresul celorlalte mijloace de transport și să călătorești cu cel mai relaxant, punctual, respectuos, liniștit și spațios mijloc de transport și anume, cu trenul. Cu siguranță nu te va dezamăgi, ci te va face să îți plănuiești cât mai multe călătorii.

– Bogdan Ghirău / Sursa fotografiei: Forum Trenuri

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts