Echipa filmului „Periferic” prezentă la premiera de la Cluj

Din oraş Eveniment

„Periferic”, unul dintre cele mai premiate filme în 2010, va avea parte de o proiecție de gală la Cinema Arta din Cluj-Napoca vineri, 8 aprilie, de la ora 19:00.

Regizorul Bogdan George Apetri, alături de producătorii și actorii care au participat la realizarea lungmetrajului se vor întâlni cu spectatorii pentru a le răspunde la diferite curiozități legate de film. Sesiunea de întrebări și răspunsuri va avea loc după proiecția filmului.

Regizorul producției, vine special din Statele Unite pentru premiera filmului în România și pentru a vorbi despre lungmetrajul său de debut, dar și despre experiența acumulată la școala americană de cinema. Acesta s-a stabilit acum 10 ani în America, unde a absolvit dubla specializare Regie de film și imagine la Columbia University din New York.

Actrița Ana Ularu, în vârstă de 25 de ani, a debutat în cinema la doar  9 ani, iar în această perioadă a apărut în 10 lungmetraje. Aceasta interpretează rolul unei deținute care, în cele 24 de ore cât primește învoire pentru a merge la înmormântarea mamei sale, plănuiește să își ia fiul și să să fugă din țară. Înainte de a ajunge la copil, ea trebuie să se confrunte cu trecutul ei, cu familia și cu fostul iubit.

În distribuție figurează și Timotei Duma, Andi Vasluianu, Mimi Brănescu, Ioana Flora, Ion Sapdaru, Ingrid Bișu. Scenariul este semnat de Tudor Voican și Bogdan George Apetri, iar imaginea a fost asigurată de Marius Panduru.

Deocamdată, filmul poate fi vizionat pe Internet doar în localitățile în care nu rulează în săli. Pentru cei din București, Iași, Cluj, Timișoara,  Constanța, Arad, Craiova și Vaslui lungmetrajul va fi disponibil online doar după data de 1 mai.

_______________

Teodora Iancu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts