E primăvară și în cafenele AUDIO

Cultură Din oraş

Evenimentul Primăvara Cafenelelor se află la cea de-a 5-a ediție și are ca scop promovarea centrului orașului și a cafenelelor ca loc de întâlnire și schimb de opinii, unde se formează o bună parte din cultura și ideile zilei de mâine.

În fiecare seară, între 10 martie și 10 aprilie, 15 cafenele și baruri vor găzdui o mare varietate de evenimente: concerte, spectacole de teatru și de magie, proiecții de film, expoziții și seri tematice: arhitectura, poezie,scurt metraj și modă.

“Primăvara cafenelelor este o idee ce a luat naștere în Franța, unde există o adevărată cultură a cafenelelor. Pentru ei cafenelele sunt o mare parte din cultura lor, tinerii dar și oamenii maturi au obiceiul de a ieși în cafenele spre deosebire de noi,unde mai mult  studenții ies in cafenele”, ne-a declarat Raluca Ghervan, purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural Francez.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/03/primavara-cafenelelor.mp3]

La această manifestare vor participa artiști locali, poeți clujeni membrii ai  Uniunii Scritoriilor din România, filiala Cluj, care își vor citi creațiile atât în limba română cât și în limba franceză. Insomnia, Gambrinus Pub, L’Atelier Cafe, Le General, Zorki Photo Cafe sunt doar câteva dintre localurile unde se va desfășura acest eveniment.

Programul complet al festivalului poate fi vizionat aici.

____________

Diana Mărginean

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts