Drumul judeţean Turda-Ploscoş a fost dat în folosinţă

Administraţie

O porţiune a drumul judeţean Turda-Ploscoş a fost inaugurată astăzi de către Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Tişe Alin şi vicepreşedintele Radu Bica. Tronsonul de drum, aflat în administrarea Consiliului Judeţean, necesita lucrări urgente de reabilitare iar modernizarea lui ar putea contribui la dezvoltarea turismului.

Pentru modernizarea celor 2 km din drumul judeţean Turda-Ploscoş, au fost alocate de către administraţia judeţeană 1,6 milioane de lei.  Investiţia vine în completarea proiectului modernizării Salinei Turda, obiectiv turistic ce urmează să fie inaugurat în cursul acestei luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, drumul Turda-Ploscoş a fost implicat în proiectul de modernizare pentru a asigura accesul oamenilor din zonă, întrucât localitatea Ploscoş este mai izolată şi nu beneficia de infrastructură de transport.De asemenea, distanţa de la calea ferată până în localitate ridică mari probleme, mai ales că transportul feroviar s-a redimensionat. În plus, s-a urmărit facilitarea accesului doritorilor spre salina Turda, obiectivul important al zonei şi asigurarea condiţiilor necesare pentru practicarea unui turism modern.

Proiectul nu se încheie aici. Consiliul Judeţean Cluj va continua modernizarea tuturor drumurilor pentru a creşte astfel valoarea judeţului care, din punct de vedere al turismului este un judeţ de tranzit, nu de destinaţie.

Claudia Zamfir

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts