Drumul E60 blocat și azi de foștii angajați

Eveniment

Șoseaua E60 rămâne încontinuare blocată de protestatarii Mechel care sunt nemulțumiți din cauza neplății salariilor.

Azi foștii angajați, în continuare nemulțumiți că nici până acum nu şi-au primit salariile compensatorii, în ciuda promisiunilor făcute vineri de conducerea societăţii, au reluat protestul pe drumul european din fața combinatului, cu speranța că le vor fi achitate salariile.

După ce acum câteva zile aproape 200 de de foști angajați de la Combinatul Câmpia Turzii au blocat o trecere de pietoni de pe E60, iar unul dintre salariați a amenințat că își va da foc, dacă nu iși primește drepturile salariale restante, Ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pană, a declarat atunci că noul acţionar al Mechel are intenţii bune şi face toate demersurile pentru achitarea celor trei salarii compensatorii foştilor angajaţi de la Câmpia Turzii, însă are conturile blocate.

De asemenea Liderul de sindicat Ioan Pascu a declarat că luni încep demersurile pentru acţionarea în instanţă a Mechel Câmpia Turzii, pentru recuperarea banilor în justiţie. El a adăugat că o delegaţie a foştilor angajaţi va încerca, luni, să ajungă în audienţă la premierul Victor Ponta, după care ar putea fi organizată o acţiune de pichetare a sediului noului acţionar, precum şi a Ambasadei Rusiei din Bucureşti.

___________

Ancuța Bârnă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts