Draga Olteanu Matei va primi premiul de excelență la Comedy Cluj

Din oraş Eveniment

Artista Draga Olteanu Matei se află în Cluj-Napoca cu ocazia celei de-a treia ediție a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, ediție care o celebrează în acest an pe marea actriţă de teatru şi film la secţiunea „Medalion”.

Revenirea la Cluj a facut-o pe artistă să își reamintească primii pași din carieră, dar și de rolul din “Cucoana Chirița”, cea de-a doua proiecție din cadrul medalionului dedicat actriței, după „Chiriţa la Iaşi”.

Despre începuturile actoricești, Draga Olteanu Matei declară că „Nu știam meserie bine pentru că în instituții se dau niște chei după care să te ghidezi, să te orientezi, dar trebuie să înveți foarte mult teatru de la arlechini ca să înveți carte cum se cade. Atunci, fiind o actrița înclinată înspre comedie, dădeam poantele în sală și lumea râdea și aplauda, dar eu nu știam câtă pauză să fac ca să intre poanta în plin și lumea să se sature de râs.” În privința aceasta artista a primit sfaturi din partea marilor actori ai vremii, care îi spuneau ”Taci, lasă-i să aplaude, lasă-i să se liniștească, ia aer, iar acum: zii!”

 „Așa m-au învățat, m-au ajutat, m-au înconjurat cu dragoste, au fost extraordinari. M-au învățat o meserie pe care o iubesc foarte tare și de care mă bucur din toată inima.” Actrita își aminteste cu drag de acele momente.

Pe lângă meseria de actriță, Draga Olteanu Matei, este și scenaristă . ‘’Fotoliul fermecat‘’ este piesa la care artista lucrează în prezent și este nerăbdătoare să i-o ofere publicului pentru a se bucura de ea. “Este o piesă pe care, atunci când o citești, râzi, nu te poti abține. Este excepțională.”, a menționat actrița.

Despre „Cucoana Chiriţa”, proiecţia specială de la cinema “Florin Piersic”, artista povestește că ea “nu am fost Chirița, ci o cuconiță care face eforturi să joace cât mai bine.”

Lungmetrajul  “Cucoana Chirița” poate fi urmărit în această seară, de la 18.00, în prezenţa artistei care, cu această ocazie, va primi Premiul de Excelenţă al festivalului. Piesa va fi proiectată şi în 23 octombrie, de la ora 10:00, la cinema Victoria.

Mai multe informații despre program găsiți pe site-ul Comedy Cluj

_____________

Andreea Stăicuț

Foto: bucuresti.24fun.ro

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts