Două linii de tramvai şi parcul central vor fi modernizate

Administraţie Economie

Două proiecte importante pentru infrastructura municipiului Cluj-Napoca au fost semnate astăzi de către Primarul Sorin Apostu, alături de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea şi de premierul Emil Boc. Proiectele presupun reabilitarea şi modernizarea liniilor de tramvai pe rutele Gară- Bulevardul Muncii şi Mănăştur- Piaţa Gării, precum şi reabilitarea parcului central Simion Bărnuţiu şi a clădirii Casino.

Aceste investiţii vor fi realizate din fonduri europene, în valoare de aproximativ 36 de milioane de euro, potrivit primarului Sorin Apostu. Edilul a mai afirmat că proiectele au o vechime de 5 ani, încă din vremea când Emil Boc conducea primăria municipiului Cluj-Napoca.

Primul pas după semnarea de astăzi a contractelor de finanţare europeană, este începerea licitaţiilor, urmând ca în primăvara anului următor să se demareze lucrările, care vor dura maximum 2 ani. Primul tronson realizat va fi pe ruta Mănăştur-Piaţa Gării. În privinţa modernizării parcului central, premierul Emil Boc a declarat că acesta trebuie să fie utilizat ca centru expoziţional şi cultural.

Ministrul Dezvoltări Regionale şi Turismului, Elena Udrea a subliniat importanţa vitală pe care o are atragerea de fonduri europene în România, afirmând că aceasta este una dintre principalele preocupări ale Guvernului. Până în 2013, România are la dispoziţie 30 de miliarde de euro din fonduri europene, dintre care 4,3 miliarde vor fi alocate pentru infrastructură de drumuri, infrastructură socială şi şcoli, a declarat ministrul Elena Udrea.

__________

Delia Marinescu, Ioana Guruţă

Foto: gov.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts