“Donează! Sângele tău poate salva vieţi!”

Din oraş UBB Radio

Organizaţia Studenţilor Medicinişti organizează în aceste zile cea de-a a opta ediţie a campaniei “Donează! Sângele tău poate salva vieţi!”.

Donatorii cu orice grupă sanguină sunt aşteptaţi de mâine până vineri de aproximativ 50 de studenţi voluntari la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină (Strada Nicolae Bălcescu colţ cu Paris) între orele 8:30 şi 12:30, cu buletinul sau cartea de identitate.

Deşi acţiunea este caritabilă, fiecare donator este răsplătit cu un set de analize, bonuri de masă în valoare de peste 50 de lei, reducere de 50% pentru transportul în comun şi adeverinţă pentru o zi liberă de la şcoală sau serviciu.

Ionuţ Gana, coordonatorul campaniei “Donează! Sângele tău poate salva vieţi” a declarat pentru UBB Radio că “este nevoie de asemenea campanii pentru a susţine Centrul Regional de Transfuzii să facă faţă cererii destul de mari din partea spitalelor universitare clujene”. El a adăugat că din evidenţa chestionarelor completate de donatori “majoritatea declară că vin în scop caritabil pentru a-şi ajuta semenii care au nevoie de sânge”. Ionuţ Ganea adminte că o parte vin şi pentru beneficiile materiale acordate de Centru şi de OSM.

Campania a început săptămâna trecută, şi se va încheia vineri, 25 noiembrie.

Organizatorii se aşteaptă la aproximativ 700 de donatori, de la care să colecteze circa 300 de litri de sânge.

“Donează! Sângele tău poate salva vieţi” va continua şi anul viitor prin 2 etape, în primăvară şi la debutul verii.

Foto: www.radioomega.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts