Donald Trump, oficial, noul președinte al Statelor Unite

Internaţional Politic

Președintele ales al SUA, Donald Trump, își începe de azi 20.01.2017 activitatea la Casa Albă, devenind al 45-lea președinte al Statelor Unite.

Ceremonia de investitură al lui Donald Trump a avut loc pe scările Capitoliului din Washington DC. Acesta și-a depus jurământul cu mâna pe doua biblii, pe biblia lui Abraham Lincoln și biblia primită de la mama sa.

Donald Trump s-a adresat publicului, promințând oamenilor o schimbare. Din discursul acestuia, reiese faptul că o dată cu mandatul lui toate deciziile vor fi luate în avantajul muncitorilor americani:

,,Astăzi, nu se realizează doar un transfer de putere de la o administraţie la alta sau de la un partid la altul. Astăzi transferăm puterea din Washington D.C. către voi, poporul! Prea mult timp un mic grup din capitală s-a bucurat de beneficiile guvernării, în timp ce costurile au fost pe umerii poporului. Washington a prosperat, dar oamenii obişnuiţi nu au avut parte de această bogăţie.”

Donald Trump promite atât Americii, cât și Europei un spațiu sigur, fără alte atentate teroriste: ,,Vom consolida alianţe vechi şi vom crea unele noi şi vom uni lume civilizată împotriva terorismului islamic radical, pe care îl vom eradica în totalitate de pe faţa pământului.”

,,America va fi mare din nou”, a concluzionat Trump. Alături de el, azi și-a depus jurământul și vicepreședintele Mike Pence.

Reka Vass/Sursa fotografiei: ziare.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts