Doi studenți de la Departamentul de Jurnalism al FSPAC au inițiat campania caritabilă ,,Fă ghiozdanul unui copil”

Din oraş Social

,,Fă ghiozdanul unui copil” este o campanie caritabilă organizată de Loredana Bertișan și Saul Pop, studenți în anul al III-lea la Departamentul de Jurnalism al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Mergând pe teren pentru a realiza diferite materiale jurnalistice, aceștia au văzut de-a lungul timpului destule cazuri de familii care nu își permit să-și pregătească așa cum trebuie copiii pentru școală, așadar în contextul în care mai sunt doar câteva săptămâni până la începerea noului an școlar au decis să inițieze aceast proiect.

În fotografie: Saul Pop și Loredana Bertișan
În fotografie: Saul Pop și Loredana Bertișan

Campania își propune să mobilizeze comunitatea online (și nu numai) și să umple ghiozdanele a cel puțin 50 de copii. De aproximativ două săptămâni pe pagina de facebook Art4Education sunt publicate grupuri de copii, iar donatorii nu au întârziat să apară.

,,În prima seară în care am publicat prenumele și clasa a șase copii care au nevoie de un ghiozdan am găsit și donatori pentru ei. Nu ne-a venit să credem cât de rapidă a fost mobilizarea. Continuăm să postăm bilețele, deoarece mai avem cel puțin 25 de copii care trebuie ajutați, așadar dacă sunt oameni care vor să facă un ghiozdan, îi așteptăm pe pagina de facebook Art4Education. Până la urmă copiii sunt viitorul. Cine știe, poate ghiozdanul pe care îl facem astăzi unui copil îl va motiva să devină un medic bun sau un profesor dedicat, oameni de care România are atâta nevoie.”

a declarat Loredana.

Art4Education a avut prima ediție în 2014, atunci când Saul a derulat o campanie caritabilă în prag de Crăciun pentru două fetițe din comuna clujeană Iara. Pe lângă cadouri, în cadrul evenimentului organizat în parteneriat cu FSPAC s-au strâns și bani cu care familia respectivă a reușit să construiască fundația unei noi case:

,,Art4Education este răspunsul nostru pentru ceea ce vedem zilnic. Suntem jurnaliști și amândoi suntem foarte orientați către aria socială, deci nu putem trece nepăsători peste poveștile de viață de care ne lovim mergând pe teren. Unele pot fi schimbate în bine, la inițiativa noastră și cu ajutorul comunității. Eu cred că e important să ne pese, să ne implicăm, să nu fim individualiști.”

a spus Saul.

Cei care vor să se implice în campania ,,Fă ghiozdanul unui copil” pot lua legătura cu studenții organizatori pe pagina de Facebook Art4Education, pe adresa de mail art4educluj@gmail.com sau la tel. 0749601657. De asemenea, menționăm că pe facebook sunt publicate toate detaliile legate de ce trebuie să conțină un ghiozdan, în funcție de clasa copilului.

– Redacția UBB Radio Online

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts