Documentarul „Hand Held” despre copiii orfani ai României va rula mâine la Cluj

Cultură Din oraş

“Hand Held” este un film documentar de 80 de minute realizat de către producătorul Don Hahn şi nominalizat de două ori la premiile Oscar. Evenimentul organizat de Fundaţia “Inocenţi” va avea loc în 14 aprilie, de la ora 17:30, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Documentarul prezintă incredibila poveste de viaţă a lui Mike Carroll, care a surprins în imagini perioada tulbure din România şi a descoperit orfelinate pline cu copii aflaţi pe moarte din cauza unei epidemii de SIDA. Din acest moment, el a adus medici şi voluntari la casele de copii şi a fondat organizaţia non-profit ”Romanian Children’s Relief”, dedicată sprijinului copiilor nevoiaşi. Cu ajutorul său, mii de copii din orfelinate au fost adoptaţi sau duşi în centre de plasament. În prezent, Carroll călătoreşte în România pentru a-i ajuta pe copiii cu nevoi speciale.

Evenimentul organizat de Fundaţia “Inocenţi” la Cluj-Napoca este unul caritabil şi  are ca scop ajutarea copiiilor abandonaţi sau spitalizaţi pentru perioade îndelungate de timp. De asemenea, se urmăreşte crearea unui nou program de intervenţie, care va funcţiona în una dintre clinicile din Cluj.

Evenimentul va fi urmat de un cocktail cu vânzare de obiecte.

Premiera europeană a filmului a avut loc pe 4 decembrie 2010, la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti.

_______________

Anca Baciu

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts