DNA cere arestarea lui Dan Șova

Infracțiuni Politic

dan-sova

DNA cere Parlamentului aviz pentru reţinerea şi arestarea lui Dan Şova, senator PSD. Procurorii susțin că au dovezi care îl incriminează pe fostul ministru de la Marile Proiecte că a cerut distrugerea computerelor casei de avocatură unde era asociat, pentru a şterge urmele corespondenţei care l-ar fi putut adduce în fața instanței de judecată în dosarul Turceni – Rovinari. În plus, acesta ar fi falsificat 11 procese – verbale, mai spun procurorii DNA care îl acuză și de abuz în serviciu, anunță Mediafax.

„Cererea de încuviințare a arestării preventive a fost formulată având în vedere că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Codul de procedură penală. Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție care efectuează cercetări în cauză, precum și un număr de 6 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală”.

Procurorul general a transmis ministrului Justiţiei cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova.

– Larisa Antal / Sursa fotografiei: Ziua Constanța

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts