Dialogul spiritual revine la Cluj

Cultură UBB

Lansarea volumului “Universitatea azi / Universität heute” a Cardinalului Zenon Grocholewski, a avut loc astăzi,  în Foaierul Colegiului Academic  al Universităţii “Babeş-Bolyai”. Autorul cărții s-a arătat onorat de lansarea volumului care ”arată legătura dintre școală și spiritualitate”.

”Clujul are trei limbi materne, iar în Universitate ”Babeș- Bolyai” se predă în 4 limbi. Diversitatea de culturi motivează o diversitate majoră în dialogul spiritual, atât de necesar unei societăți în deplină ascensiune”, a declarat Excelența Sa Zenon Grocholewski.

Cartea a fost prezentată de  prof. univ. dr. Marton József, conf. univ. Sorin Marţian și  prof. univ. dr. Ioan Chirilă.

Cardinalul polonez a declarat că <<de un an, Universitatea ”Babeș- Bolyai” din Cluj a devenit și pentru mine Alma Mater. Nici nu mai știu de căte ori am venit în Cluj, deoarece aici mă simt ca acasă. >>

Cardinalul Zenon Grocholewski este prefectul Congregaţiei pentru Educaţia Catolică de la Vatican şi Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Este unul dintre cei mai renumiţi specialişti în teologie şi în drept canonic, iar cele mai multe dintre cercetările sale se referă la dreptul matrimonial. Cardinalul s-a făcut remarcat prin eforturile sale pentru reformarea sistemului de învăţământ al Bisericii Catolice.

_____________

Ana Cojocaru

Foto: Cristina Albu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts