De’Longhi oferă locuri de muncă pentru foștii angajați Nokia

Din oraş Economie

Producătorul italian de electrocasnice, De’Longhi, a chemat apoximativ 300 de persoane din vechii angajați ai Nokia pentru interviuri în vederea obținerii unui loc de muncă în cadrul companiei.

Interviurile de angajare au loc la sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, unde începând de ieri și până la sfârșitul săptămânii sunt programaţi, în medie, pe zi, de la 50 la70 de persoane.

În final, 70 de persoane vor fi selectate pentru a participa la un stagiu de pregătire în Italia, unde aceștia vor învăța cum să lucreze pe liniile de producție. Acest stagiu de pregătire se va finaliza în luna decembrie, iar la începutul anului viitor, muncitorii vor începe munca propriu-zisă. Fiecare fost angajat al Nokia primeşte câte 100 de euro pentru că participă la aceste interviuri, dintr-un program european de recalificare a şomerilor.

De’Longhi a anunţat că la Jucu vor lucra între 600 şi 1.000 de persoane., asta în timp ce Nokia a lăsat fără un loc de muncă 1.400 de persoane.

De’Longhi a cumpărat, anul trecut, fabrica Nokia de la Jucu pe care a transformat-o cu o investiţie de 30 de milioane de euro. Aici se vor produce electrocasnice, în special, aparate de cafea.

__________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts