DAVID BRYAN: „Fără România nu aş fi ajuns cunoscut” INTERVIU

Eveniment UE

Anul acesta România și-a ales ca reprezentant pentru concursul Eurovision, o trupă cu un solist britanic. A venit în țară pentru a construi un orfelinat și nu a mai plecat. S-a îndrăgostit de România și de oamenii de aici. Acum el este solistul trupei Hotel FM și îi mulțumește României pentru șansa de a participa la Eurovision.

R : Aţi fost mereu pasionat de muzică. Cum este să vă trăiţi visul într-o ţară străină?

David Bryan: Este foarte interesant, exact cum mi-am dorit din totdeauna. România e o ţară fruumoasă şi cu oameni deschişi. Mă simt bine aici.

R: Credeţi că ati fi rămas în Marea Britanie aţi fi avut aceeaşi şansă la Eurovision?

D.B.: Nu cred. E foarte greu să ajungi să fi cunoscut în Anglia. Acum trupa Hotel FM e mai cunoscută, poate ar fi mai uşor în Anglia. Dar România mi-a dat o şansă. Fără România nu aş fi ajuns cunoscut. Vreau să le mulţumesc tuturor românilor pentru sprijin şi să le spun ca îi iubim foarte mult.

R: Ce părere aveţi despre concurenţii din Marea Britanie?

D.B.: Blue este o trupă veche. Băieţii sunt frumoşi, cântă ok şi au o piesă ok, iar dacă vor câştiga ei, voi fi şi eu fericit pentru că e vorba de ţara mea.

R: Ce spuneţi despre semifinală? Cum vi s-au părut concurenţii?

D.B.: Prima semifinală a fost foarte ciudată. Eu am avut alte aşteptări. Am crezut că se califica Polonia, Norvegia. Am crezut că Turcia va intra în finală, deoarece în fiecare an s-a calificat şi are şi vecini care o ajută şi îi oferă voturi. Dar cred că piesa lor din anul acesta a fost slăbuţă, în comparaţie cu anul trecut. Iar show-ul se aseamănă cu cel din edița precedentă. Anul trecut au avut un robot, iar acum au avut o persoană care dansa într-o sferă. Semifinala a doua este mai grea. Are probabil cele mai puternice țări, dar suntem pozitivi și credem că vom ajunge în finală. Indiferent de ce poyiție vom ocupa în finala, noi vom fi mulțumiți.

R: Ce părere aveți despre țările care s-au calificat?

D.B.: Rusia a avut o prestație bună, dar nu știu dacă este suficient de bună ca să câștige. De asemene, Azerbaijan a avut o interpretare bună, dar nu imi place piesa, nu este pe gustul meu. Islanda a avut o prestație bună, la fel și Ungaria, deși aveam alte așteptări în ceea ce privește show-ul.

R: Va este teamă de vreun concurent din semifinala a doua?

D.B.: Nu. Sunt mulți concurenți buni în semifinala a doua și nu vreau să încep cu un gând negativ și să spun că îmi este teamă. Trebuie să fiu pozitiv și să nu-mi fie frică de nimeni.

R: Cu cine v-ați împrietenit în culisele Eurovision ?

D.B.: Cu fetele din Slovacia, cu băieții din trupa Jedward, cu trupa moldovenească Zdob și Zdub și de asemenea cu reprezentanții Estoniei și a Bulgariei.

[audio:http://radio.ubbcluj.ro/wp-content/uploads/2011/05/interviu-david-bryan.mp3|titles=Interviu David Bryan]

_______

Adrian Faur, Mihaela Creţu

Foto: hotelfm.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts