Daniel van den Stoep: “Elita din România este foarte coruptă”

UBB Radio UE
“Dacă ar fi după mine, am exclude România din Uniunea Europeană – şi la fel am face şi cu Bulgaria” – este una din declaraţiile pe care Daniel van den Stoep, membru olandez al Parlamentului European, le-a făcut pentru Deutsche Welle în urma refuzului Olandei faţă de intrarea României în Schengen.
Arestările funcţionarilor vamali, folosirea în scopuri greşite a banilor europeni, corupţia unora dintre politicieni, absenţa voinţei parlamentare referitor la schimbarea de care are nevoie România sunt câteva dintre motivele invocate de către Daniel van den Stoep pentru a demonstra de ce România nu are ce căuta în Schengen.
În viziunea parlamentarului, România nu se integrează principiilor Uniunii Europene şi cu atât mai puţin principiilor de aderare la Schengen. Cât timp ţara nu afectează însă interesele celorlalte ţări mai dezvoltate, totul este în regulă: “Dacă oamenii vor să fie corupţi în România, în Bulgaria, Moldova, Ucraina sau Rusia, nu îmi pasă, cât timp e vorba despre banii lor. Nu o să mă apuc să le spun eu cum să umble cu proprii bani. Dar cât timp banii vin de la cetăţeanul olandez e obligaţia mea de parlamentar olandez să merg şi să mă lămuresc ce se întâmplă.”
După declaraţiile parlamentarului Daniel van den Stoep, rămâne să ne întrebăm dacă România, în viziunea acestuia, va avea vreodată profilul unei ţări demne de Schengen. Răspunsul nu întârzie să apară: “Avem nevoie doar de voinţă politică în România. Or, tocmai voinţa politică lipseşte. Nu există.”
________
Oana Moisil
Foto: arhivă UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts