Cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade în Marea Neagră

Internaţional Mediu

Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc, marţi noaptea, la ora 22.49 în Marea Neagră şi a fost resimțit în zona Dobrogei, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.

Produs la o adâncime de 18 kilometri, cutremurul s-a  simţit în special în Mangalia, Eforie, Negru – Vodă. Seismul s-a resimţit şi în oraşele bulgare Şabla şi Kavarna, a informat Sofia Echo, în ediţia electronică.

Primarul din oraşul bugăresc Şabla, Krasimir Krustev, a declarat pentru bTV că locuitorii au fost înspăimântaţi de cutremur din cauza amintirilor din timpul seismului din 2009. De asemenea, edilul din Kavarna,Ţonko Ţonev, a declarat că printre persoanele care au ieşit pe străzi se numără şi cele care locuiesc la etajele superioare ale clădirilor rezidenţiale

În urma seismului nu au fost raportate pagube în niciunua din oraşele bulagăreşti.

Cu o săptămână în urmă, Romania a avut parte de un alt cutremur cu magnitudinea de 4,8 pe scara Richter. Seismul s-a produs în Vrancea şi a fost resimţit în Capitală şi în alte zone din ţară precum Focşani, Buzău, Craiova sau Râmnicu Vâlcea.

____________

Andreea Stăicuţ

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts