Cum sărbătoresc studenții din Cluj-Napoca Valentine’s Day-ul

Din oraş UBB Radio

Februarie este luna iubirii, o lună în care ciocolata, florile și declarațiile de dragoste sunt mai preponderate decât altădată. Atât culturală cât și comercială, Valentine’s Day nu este o sărbătoare oficială, deși o celebrăm anual, în data de 14 februarie. 

Cum sărbătoresc studenții clujeni Valentine’s Day-ul și ce părere au aceștia despre sărbătoarea preluată de la americani, aflați din materialul de mai jos.

În Cluj-Napoca evenimentele dedicate acestei zile speciale sunt nelipsite, iar îndrăgostiții au la dispoziție numeroase variante pe care le pot alege pentru a sărbători:

  • Iubire în stil franțuzesc la Vivo! – eveniment în cadrul căreia cuplurile pot spune primul ”DA”, chiar lângă Turnul Eiffel.
  • Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război – dramatizarea unui romantism eșuat, la Teatrul Național.
  • Atelierul de parfumuri – iubirea plutește în aer – un atelier în cadrul căreia îți poți concepe propriul parfum.
  • Cerere în căsătorie – spectacol jucat în 10 februarie, la Teatrul Național din Cluj-Napoca.
  • Totuși iubirea – un eveniment dedicat dragostei sub toate formele sale

Această sărbătoare neoficială împarte oamenii în două tabere. Unii sunt pentru, iar alții împotriva. Părerea multora este, că România nu are nevoie de Valentine’s Day, deoarece avem deja Dragobete, acesata fiind sărbătoarea tradițională. Unii sărbătoresc și pe 14 și pe 24, dând dovadă de conservatorism, dar și de omogenizare.

Cum arată cadoul ideal de Valentine’s Day?

Cadoul perfect reprezintă mereu o problemă majora. Site-urile propun de Ziua Îndrăgostiților obiecte personalizate, care reflectă ceea ce simți pentru persoana pe care o ai alături. Pernă, cană, fotografie înrămată, tricou personalizat cu poza voastră, flori, inel, sau diferite bijuterii. Ideea este să vină din inimă.

– Reka Vass / Sursa fotografiei: elpoderdelosnumeros.org

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts