Cum putem scăpa de kilogramele acumulate de sărbători

Sănătate Social

Majoritatea românilor s-au răsfăţat de sărbători cu mese copioase şi nu au mai ţinut cont de restricţii de alimentaţie, fapt care le-a adus câteva kilograme în plus. Metodele pe care le au la îndemână pentru a renunţa la surplusul de kilograme variază de la exerciţiile cardio, înot, kangoo fitness până la dieta personalizată.

Specialiştii în nutriţie şi fitness ne  oferă cele mai la îndemână soluţii în lupta cu kilogramele: „Efortul susţinut este contraindicat pentru că organismul este lipsit de energie din cauza excesului de grăsimi şi kilocalorii. Astfel, pentru început se recomandă plimbările de cel mult 15 minute. Aceasta reprezintă o primă fază în procesul de slăbire, care trebuie să dureze cel mult o săptămână, apoi se va începe antrenamentul propriu-zis, care trebuie să dureze până la două ore”, spune Mihai Dragomir, antrenor de fitness, citat de Gândul.

Kangoo fitness, cunoscut şi sub numele de aerobic pe arcuri, este, de asemenea, recomandat atunci când vrem să ne revenim repede la greutatea iniţială. Potrivit antrenorilor, în zece minute de sărituri pe arcuri speciale se ard 150-200 de calorii – fapt care accelerează procesul de slăbire şi tonifică musculatura, ducând astfel la dispariţia celulitei în minimum o lună de antrenament. În plus, săriturile ajută la ridicarea muşchilor fesieri într-un timp scurt, datorită faptului că se lucrează toată musculatura.

Crina Chiorean

Foto : stirileprotv.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts