CSM Volei Alba Blaj cedează în finala Ligii Campionilor în fața echipei VakifBank Istanbul

Sport

Ajunsă pentru prima dată în istoria voleiului feminin românesc într-o finală de Liga Campionilor, Alba Blaj nu a reușit să producă surpriza, fiind învinsă clar de VakifBank Istanbul, deținătoarea trofeului, cu 3-0 (25-17, 25-11, 25-17), în partida de duminică seara.

Turcoaicele au controlat întreaga partidă, câștigând trofeul pentru al doilea sezon consecutiv, după 74 de minute de joc. Este al patrulea trofeu Champions League pentru VakifBank, după cele câștigate în 2011, 2013 și 2017.

Cele mai multe puncte pentru românce le-a reușit Aleksandra Crncevic, opt, în vreme ce pentru câștigătoarea competiției cea mai bună jucătoare a fost Zhu Ting, cu 15 puncte.

A fost un sezon incredibil pentru noi, am câştigat toate trofeele în toate competiţiile la care am participat. Le-am cerut fetelor să câştige totul anul acesta şi au reuşit. A fost fantastic. Au fost şi momente grele, dar am reuşit să le depăşim. Să câştigăm a doua oară consecutiv Liga Campionilor înseamnă foarte mult” a declarat la finalul meciului antrenorul italian al VakifBank Istanbul, Giovanni Guidetti, conform agerpres.ro

Tot duminică s-a desfășurat și finala mică în Sala Polivalentă din București, Imoco Volley Conegliano trecând de asemenea cu 3-0 (25-17, 25-18, 25-20) de Galatasaray Istanbul. Conegliano reușește astfel să câștige pentru al doilea sezon consecutiv o medalie în Champions League, după argintul din 2017.

– Krisztian Bucsi / Sursa fotografiei: cev.lu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts