Cristina Ciumaș s-a întâlnit cu profesorii Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării

Educaţie UBB

Prorectorul UBB, Cristina Ciumas s-a întâlnit astăzi cu profesorii Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai. Conferința face parte din seria de întâlniri efectuate de Cristina Ciumaș în vederea prezentării și dezbaterii  programului managerial pe care aceasta vrea să îl aplice în cazul în care va fi aleasă rector.

Cristina Ciumaș a declarat că atuul său pentru funcția de rector  îl constituie experiența sa dobândită în cei patru ani de când este prorector al UBB precum și cunoștințele dobândite în managementul proiectelor europene.

Candidatul la funcția de rector a mai declarat că are în vedere îmbunătățirea actului educațional pentru care are nevoie de feed-back-ul  studeților prin evaluarea cursurilor și a activității didactice. De asemenea are în vedere implicarea studenților în partea de cercetare științifică, în special a masteranzilor, precum și în viața socială și viața culturală: “Mă și gândesc la un prorectorat separat care să fie doar cu antrenarea studenților și a comunității academice în activitățile culturale”.

Cristina Ciumaș susține că vrea să consolideze relația dintre studenți și potențialii angajatori. “Am în vedere, pe de o parte,  antrenarea  partenerilor noștri în organizarea stagiilor de practică, în organizarea târgurilor de cariere, implicarea centrului de carieră pentru evaluarea studenților.  De asemenea, dezvoltarea centrului de carieră care să țină cont de oferta de locuri de muncă și să anunțe studenții. O permanentă informare a studenților asupra ofertelor partenerilor noștri”, a declarat Cristina Ciumaș.

Ultimele dezbateri vor avea loc astăzi la Facultățile de Drept şi Teologie Romano-Catolică.

Contracandidații Cristinei Ciumaș sunt Acad. Prof. dr. Ioan-Aurel Pop (Facultatea de Istorie şi Filosofie), Prof. dr Enikő Vincze (Facultatea de Studii Europene), Prof. dr. Daniel David (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei) și Prof. dr. Decebal-Radu Ciurchea (Facultatea de Fizică).

Alegerile vor avea loc pe 1 martie, iar în cazul în care niciun candidat nu va obține majoritate de voturi, se va organiza un al doilea tur de scrutin în data de 8 martie.

_______

Mara Rusu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts