Cripta Mitropolitului Bartolomeu Anania este vizitată de credincioși FOTO

Din oraş Social

Credincioșii vin să îi aducă un ultim omagiu Mitropolitului Bartolomeu Anania, la criptă, în prima zi după înmormântare.

Aceștia aduc flori și se roagă în liniște pentru sufletul lui ÎPS Bartolomeu Anania. Numărul vizitatorilor este în medie de ordinul sutelor, la două ore, ne-a declarat părintele Parasca Florin. Unii creștini nu au reușit să ajungă la slujba de înmormântare din cauza frigului și a numărului mare de participanți, însă au urmărit de acasă întregul eveniment.

”Nu am fost pentru că era prea multă lume, am urmărit-o (înmormântarea n.r.) de la televizor, integral.  Am venit să văd unde este înmormântat, cu toate că l-am văzut și marți în biserică”,  a declarat pensionarul Pogan Ioan.

“Am citit aproape toate lucrările mitropolitului, pe care le-am primit cu dedicație. Îl cunoșteam de mult, de la mănăstirea Nicula, unde povesteam adesea cu dumnealui.”, ne-a spus Iuliana Cupcea, femeia care susține că l-a cunoscut personal pe Mitropolit.

Cripta va rămâne deschisă pentru a fi vizitată, între orele 08:00-19:00 seara, timp de o săptămână.

Alături de Mitropolitul Bartolomeo Anania, în criptă se află alți doi episcopi, Nicolae Ivan, ctitorul Catedralei Mitropolitane și Teofil Hernineanu.

_____________________

Mihaela Crețu, Anca Baciu

[imagebrowser id=127]

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts