Cozi interminabile pentru locurile de parcare

Administraţie Din oraş

Încă de la prima zi de funcţionare a ghişeelor din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, peste 200 de clujeni au stat la coada ore în şir pentru un loc de parcare.

1552978_617067988360995_1935744415_n

Începând cu ora 08:00, la sediul central şi la primăriile din cartiere, s-a dat start pe anul 2014 la depunerea cererilor pentru obţinerea unui loc de parcare. Sute de şoferi au fost prezenţi încă dinaintea începerii programului pentru a se asigura că vor avea unde să-şi parcheze automobilele. Contractul de închiriere se face pe un an iar cererile pot fi depuse şi online, chiar dacă acestea nu garantează locul de parcare.

Dacă se obţine locul de parcare, atunci solicitantul se prezintă cu actele în original. Numai cu actele în original se poate face şi plata parcării de către cei care au obţinut prelungirea contractului

a susţinut Călin Ciobanu, de la Biroul Mass-Media al Primăriei.

Din cauza unei proaste organizări în care documentele nu erau verificate şi depunerea acestora putea fi posibilă şi prin intermediul altor persoane, Primăria locală Mărăşti a stârnit tensiune în rândul cetăţenilor prezenţi, aceştia aducând vorbe grele la adresa conducerii:

Este bătaie de joc ceea ce se întâmplă! Pe an ce trece, tot mai mult ne iau de proşti! De 2 ani depun cereri şi dosare şi degeaba. N-am primit nici în ziua de azi loc!

declara un cetăţean aflat la coadă.

În total, în Cluj-Napoca sunt amenajate peste 32.000 de locuri de parcare, însă, dintre acestea, în fiecare an doar puţin peste 2.000 se eliberează şi pot fi redistribuite. Cei care au depus o cerere pentru obținerea unui loc de parcare vor primi prin poștă un răspuns după 31 martie.

– Elena Crăciun Sursa fotografiei: Adevărul.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts