Coronavirus: Peste 1000 de persoane testate pozitiv cu coronavirus într-un abator din Germania

Internaţional UBB Radio

Un total de 1.029 de angajați au fost diagnosticați cu coronavirus în cadrul unui abator din Germania de Nord din 6.500 de angajați, au anunțat autoritățile germane, conform DW. Sven-Georg Adenauer, un politician local, a oferit informațiile actualizate miercuri dupa-masa, menționând faptul că s-au făcut între timp mai multe teste și că se așteaptă la mai multe cazuri.

Fabrica de carne din orașul Rheda-Wiedenbrück este deținută de către Tönnies, cea mai mare companie de prelucrare a cărnii din Germania.

Aproximativ 7000 de oameni au fost puși în carantină datorită posibilei expuneri la virus. Datorită numărului mare de cazuri, autoritățile au fost obligate să închidă atât fabrica cât și școlile și grădinițele din zonă până la începutul vacanței de vară care începe pe 29 iunie.

Dar acesta nu este singurul caz, în domeniul acesta mai multe din fabricile care se ocupă cu prelucrarea cărnii au fost infestate datorită condițiilor precare de lucru cât și locurile unde sunt nevoiți să locuiască datorită prețurilor ridicate la chirii. Angajații sunt majoritari proveniți din Europa de Est, în special români. Purtătorul de cuvânt al companiei, Andre Vielstädte a declarat că au lucrat intensiv pentru a ține virusul afară din fabrici. Acesta a mai menționat faptul că s-a mai făcut o testare luna trecută iar testele au fost negative.

Compania a dat vina pe românii cât și bulgarii angajați, spunând că totul s-a întâmplat din cauza că mulți dintre aceștia s-au întors acasă în timpul unui weekend prelungit. Dar, conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, Germania a avut semnificativ mai multe cazuri decât România și Bulgaria. În ultimele 14 zile, Germania a înregistrat 4,814 cazuri, comparat cu 2,898 și 915 în Bulgaria, conform DW.com.

Premierul landului Armin Laschet urma să meargă la Abatorul din Guetersloh pentru a lua la cunoștință despre situația actuală și urmează să facă o declarație pentru presă potrivit DPA, citată de Agerpres.

Acesta nu a exlus în mod expres recurgerea la impunerea unei izolări regionale ca răspuns la focarul de coronavirus din orașul Rheda-Wiedenbrueck.

Sursa: Universul.net

Denis Rus

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts