Convinge-mă să citesc!

Cultură Din oraş

Biblioteca Județeană “Octavian Goga” Cluj-Napoca lansează finalele Concursului Național de Lectură Bătălia Cărților, ediția a doua.

După succesul primei ediții a concursului, organizatorii au lansat două noi secțiuni : secțiunea pentru limba maghiară și secțiunea pentru adulți și seniori.

Concursul a început în urmă cu câteva luni, în perioada martie-septembrie și s-a ținut în mai multe biblioteci publice din țară. Astfel, participanții calificați în finală sunt așteptați vineri, 23 octombrie, ora 16:00 să ia parte la secțiunea în limba maghiară.

Până acum, tinerii participanți au  avut la dispoziție o listă de cărți selectată de organizatori, în urma căreia s-au întocmit fișe de lectură. Cei care au îndeplinit cerințele juriuliui sunt invitați să participe la finala concursului și la dezbaterea “Convinge-mă să citesc”.

Dacă în prima etapă, în urma votului participanților, romanul Hoțul de cărți a fost desemnat Cartea anului 2015, secțiunea maghiară, acum finaliștii trebuie să își susțină cartea preferată.

 

Barariu Gabriela / Sursa fotografiei: bcj.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts