Contradicții între oficialii statului cu privire la prelungirea stării de alertă, din 15 iunie. Președintele susține prelungirea ei, în timp ce PSD nu este de acord cu propunerea lui Klaus Iohannis

Administraţie UBB Radio

Președintele Klaus Iohannis a făcut apel, azi 9.06.2020, parlamentarilor să aprobe prelungirea stării de alertă, dar cu reducerea restricțiilor. Ministrul Sănătății a declarat ieri că există posibilitatea prelungirii stării de alertă din 15 iunie, potrivit Digi24. Cu privire la acest subiect Marcel Ciolacu, președintele inerimar al PSD, s-a pronunțat ca fiind contra acestei măsuri.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că decizia cu privire la prelungirea stării de alertă este influențată de anumiți factori cum ar fi evoluția epidemiei, apariția unor noi focare și faptul că există încă transmitere comunitară a virusului, potrivit sursei citate.

„Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru, într-o intervenție la B1TV, conform Digi24.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu este de accord cu decizia prelungirii stării de alertă după data de 15 Iunie. Ciolacu a postat pe pagina sa de socializare părerea sa despre prelungirea stării de alertă și a punctat faptul el dorește să terminăm cu ”Klaustrofobia”.

„PSD nu mai vrea continuarea Klaustrofobiei ca model de guvernare a țării! Ministrul Sănătății vrea să ne țină și după 15 iunie în stare de alertă, deși nu ne prezintă vreun argument solid pentru asta. Nici nu are cum fiindcă nu este expert în epidemiologie, ci mai degrabă în măști vândute fără bon fiscal, la farmacia familiei”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook, conform G4Media.ro. Conducătorul PSD este de părere că românii nu trebuie conduși prin intermediul amenzilor, amenințărilor și a restricțiilor și că aceștia au dat dovadă de responsabilitate pe parcursul defășurării pandemiei. „După 15 iunie, este timpul să punem punct modelului liberal de a administra o țară doar cu amenzi, amenințări și restricții. Să terminăm cu #Klaustrofobia, să ne gândim cum relansăm România!
#GuvernulVID”, încheie Marcel Ciolacu, conform G4Media.ro.

Șeful statului  a punctat reducerea măsurilor odată cu posibila prelungire a stării de alertă:

„Sigur vor fi mai puține restricții, mai simplu, dar considerăm că nu se poate continua fără a avea acest instrument.”, a afirmat președintele, în declarația de presă.

Printre măsurile de relaxare menționate de președinte se numără redeschiderea mall-urilor, a grădinițelor și a celor de tip after-school și posibila redeschidere a piscinelor interioare.

Klaus Iohannis este de părere că paza bună trece primejdia rea, iar în urma rapoartelor de săptămâna trecută acesta afirmă într-o declarație de presă  că

„Starea de alertă – având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv internați în spitale, faptul că și ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit nu în sens bun la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă.”, conform presidency.ro.

 Parlamentarii au fost solicitați să se pronunțe pentru aprobarea prelungirii stării de alertă pentru a preveni un noul val al pandemiei.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts