Conferința Națională Media Digitală a fost organizată la FSPAC

Eveniment UBB

AfisPentru  a dezbate noile tendințe în cultura media contemporană, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB a organizat Conferința Națională Media Digitală, care a avut loc în perioada 12-13 mai (a.c.).

Evenimentul a fost deschis de prof. dr. Călin Hințea, decan al FSPAC, prof. dr. Mihaela Luțaș prorector UBB, Elena Abrudan, șef al Departamentului de Jurnalism, și keynote-ul conferinței, prof. dr. Georgeta Drulă de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Universitatea București.

În prima zi a conferinței au fost susținute o serie de prelegeri academice vizând noile tendințe ale educației în media digitală, atât de profesori, cât și de profesioniști media.

Remus Florescu, jurnalist și președinte al Asociației Profesioniștilor din Presă Cluj-Napoca a vorbit despre cum trebuie să se adapteze presa scrisă în era digitală și cum trebuie modificat conținutul media pentru a fi accesibil în mediul online.

Andrei Biro, videojurnalist SRTV a vorbit despre fenomenul de migrație al televiziunii clasice spre internet și despre cum se pot reorienta trusturile de televiziune spre câștigarea de public în noile media.

Noile forme de gândire computațională și noile modalități de a produce conținut media, utilizând instrumente digitale au fost subiectul prezentării susținute de  lect. univ. dr. Radu Meza.

Lect. univ. dr. Rareș Beuran a prezentat viitorul jurnalismului în era digitală prin realitatea virtuală, oferind în acest sens și câteva exemple de materiale media produse de New York Times.

13219835_1329439150416857_1830910499_nDe asemenea, în cadrul conferinței a fost organizată și competiția Content ++, adresată tuturor studenților care au creat și publicat producții media multimedia. Astfel, studenții și-au prezentat producțiile media cu care s-au înscris în competiție, urmând ca materialele lor să fie jurizate atât de profesioniști din presă, cât  și de profesori.

În a doua zi a conferinței ,,Media Digitală” a fost deschisă expoziția  „În obiectivul fotoreporterului: Cluj-Napoca, 1990-2015”. Pentru acest proiect au fost reunite fotografii de la cunoscuți fotoreporteri clujeni.

La final de zi, cei mai buni studenți de la nivel licență, masterat și doctorat, înscriși în competiția Content ++ au fost premiați.

Conferința Națională ,,Media Digitală” face parte din Zilele Culturii Media 2016 organizate în perioada 12-20 mai.

– Loredana Bertișan / Sursa fotografiei: Saul Pop

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts