Conferinţa gratuită „Medici pentru tine” va avea loc sâmbătă la Cluj-Napoca

Din oraş

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj (OSM) organizează o conferinţă gratuită la Casa de Cultură a studenţilor din Cluj-Napoca sâmbătă începând cu ora 18.00. În cadrul evenimentului vor fi prezenţi: Secretarul de Stat dr. Raed Arafat, dr. Laura Poantă – medic specialist în medicină internă, ecocardiografie, traducătorare, grafician şi dr. Cristian Andrei – neuropsihiastru si psihoterapeut.

A doua ediție a conferinței “Medici Pentru Tine”, va avea loc în 20 mai, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților. Evenimentul este realizat de Organizația Studenților Mediciniști din Cluj (OSM), din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca.

Proiectul dorește să informeze corect oamenii asupra metodelor de prevenire a bolilor, având în vedere că România ocupă penultimul loc ca speranță de viață în clasamentul Uniunii Europene.

Temele abordate de invitaţii de specialitate sunt:

  • Secretar de Stat Dr. Raed Arafat – despre primul ajutor și apelul la 112. Cu fiecare minut pierdut scad cu 10% şansele de supravieţuire în cazul neacordării primului-ajutor în caz de stop cardio-respirator;
  • Dr. Laura Poantă – medic specialist în medicină internă, ecocardiografie, traducătorare, grafician – va vorbi despre prevenirea bolilor de inimă. La fiecare 30 de minute un român moare din cauza unei patologii cardiace, iar in lume prima cauză de deces o reprezintă bolile cardiace;
  • Dr. Cristian Andrei – neuropsihiastru si psihoterapeut. Tema: SĂNĂTATEA MINTALĂ, unde se va vorbi despre primul ajutor în sănătatea mintală, într-o epocă dominată de stress. Datele Organizației Mondiale a Sănătății(OMS) evidențiază faptul că 10 % dintre locuitorii României sunt diagnosticați cu probleme mintale (locul 3 în Europa).

Fiecare participant va primi vouchere cu reduceri de 50% la analizele medicale oferite de clinica MedLife – Facem România bine precum si pachete atractive de screeninguri si consultatii medicale reduse.

– Victoria Timoce / Sursa fotografiei: Pagina oficială a evenimentului

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts