Condamnare la 17 ani de închisoare pentru autorul jafului de la Banca Transilvania

Din oraş Social

Unul dintre tinerii judecați pentru  jaful de la Banca Transilvania din Cluj, Andrei Hosu, a fost condamnat astăzi de Tribunalul Cluj la 17 ani de închisoare, iar celălalt suspect, Bogdan Baciu, a fost achitat, potrivit Mediafax.

Cei doi tineri au fost judecați  pentru jaful din data de 13 februarie 2009 a Băncii Transilvania din cartierul Mănăștur. Societatea la care este asigurată banca va fi despăgubită de către Hosu cu suma de 246.000 lei.

“Sentința este bizară și o vom ataca cu apel ,în cazul lui Hosu”, susține  avocatul celor doi tineri, Tiberiu Ban, citat de Mediafax. Acesta a mai declarat că ar fi fost normal ca și Hosu să fie achitat, din moment ce nu există probe contrarii.

Cei doi suspecți ai jafului au fost prinși de către echipaje ale IPJ Cluj și ale Direcției  de Operațiuni Speciale ale Poliției, ulterior arestați, fiind trimiși în judecată la Curtea de Apel Cluj pentru tâlhărie.

Autorii furtului au fost eliberați în mai 2011 prin decizia Instanței de a înlocui arestarea preventivă a lui Andrei Hosu și Bogdan Baciu  cu condițiile de a nu părăsi localitatea, de a nu-și schimba locuința și de a  nu folosi nici o categorie de arme.

Casiera agresată în timpul jafului a cerut achitarea celor doi tineri, pe durata procesului de la Tribunalul Cluj. La ultimul termen din 27 februarie, procurorul a afirmat că înalțimea celor doi suspecți diferă de înalțimea adevăraților autori,însă obiecțile au fost respinse în instanță. Unul dintre avocații celor doi tineri, Mihai Giurgea, a cerut achitarea celor doi pe motiv că raportul ADN făcut în Germania arată nevinovăția acestora,la fel și măsurătorile de înălțime.

Procurorul de ședință a cerut condamnarea lui Andrei Hosu și Bogdan Baciu la închisoare cu executare.

__________

Laura Țaran

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts