Concurs Național de Procese Simulate la Cluj-Napoca

Din oraş

12744297_10153865784371897_4449307104017655808_nPentru al cincilea an consecutiv, Asociația Europeană a Studenților de la Drept (ELSA) organizează în acest weekend la Cluj-Napoca Concursul Național de Procese Simulate de Drept Penal „Traian Pop”.

Peste 60 de echipe s-au înscris la prima etapă a concursului care consta în primirea unei spețe ce trebuia rezolvate, iar în urma memoriilor trimise au fost declarate finaliste doar 12. Echipele care își vor disputa premiul la concursul desfășurat sâmbătă și duminică sunt alcătuite din câte doi studenți la drept, începând cu anul II de studiu, nepracticieni.

Tinerii studenți care vor intra în rolul unor avocați adevărați la Curtea de Apel Cluj reprezintă facultăți de drept din București, Craiova, Sibiu, Timișoara și Cluj-Napoca.

Concursul se va desfășura pe două etape: sâmbătă vor fi trase la sorți părțile din proces, acuzarea, respectiv apărarea și se vor desfășura șase procese. La finalul acestora se vor decide câștigătorii ce vor lua parte la procesul decisiv de duminică.

Persoanele dornice să ia parte în public la etapa pledoariilor se pot prezenta sâmbătă și duminică începând cu ora 9 la Curtea de Apel Cluj cu un act de identitate la ei.

– Alexandra Enășoaie / Sursa fotografiei: Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts