Concert rock caritabil pentru salvarea Liviei

Social

Trupe locale precum Luna Amară, Krepuskul sau Vespera vor susține în 17 și 18 ianuarie un concert caritabil pentru fosta jurnalistă clujeancă, Livia Beju, care suferă de o boală genetică.

livia-beju-e1387319837625

Pentru sprijinirea acesteia, cele mai cunoscute formaţii rock şi metal din judeţ organizează în scop caritabil un concert care va avea loc în Flying Circus pe 17 ianuarie respectiv 18 ianuarie.

Mişcarea rock clujeană e alături de Livia Beju în lupta ei zilnică cu o boală nemiloasă. Livia, jurnalist şi fondatoare a siteului www.welcome2cluj.ro, o persoană care a ajutat mult la formarea scenei locale de rock şi nu numai, are nevoie de ajutorul nostru. Livia Beju suferă de sindromul Marfan, determinat de mutaţii genetice care afectează întreg ţesutul conjuctiv, întreg organismul având de suferit din această pricină, cu precădere inima, plămânii, oasele, ochii şi măduva spinării.

declară organizatorii într-un comunicat.

Conform ziardecluj.ro, Livia Beju nu este singura din Romania care suferă de Sindromul Marfan. Alte 10.000 de persoane se află în aceeaşi situaţie. Din cauza bolii, aceasta a renunţat la servici şi nu îşi mai permite financiar un tratament care să-i amelioreze durerile. Fosta jurnalistă, în vârsta de 35 de ani, trăieşte într-un adevărat chin în locuinţa sa închiriată. La vârsta de opt ani a fost diagnosticată cu această boală, pe care a moştenit-o de la mama ei.

Sindromul Marfan este o boală genetică ce afectează ţesutul conjunctiv – ţesutul elastic din organism care face legătura dintre diferite organe şi componentele acestora. Acest sindrom se caracterizează prin dilatarea aortei la bază (prima parte a principalei artere care transporta sângele de la inima în restul corpului), disfuncţii ale valvelor inimii, dislocarea cristalinului, miopie şi prin alungirea extremităţilor – mâini, picioare şi degetele aferente. Dacă nu este depistata la timp afecţiunea poate cauza decesul subit al pacientului.

Evenimentul reuneşte trupe îndrăgite precum Luna Amară, Krepuskul, Vesperă, Diamonds are Forever, Dirty Shirt şi altele. Vineri, 17 ianuarie, începând cu ora 19:30, vor cânta Sinfold, Times of Need, Shadowsail, Marchosias, Vespera, Krepuskul. Sâmbătă, 18 ianuarie, tot de la ora 19:30, vor concerta Mushroom Story, Sky Swallows Challenger, Whispering Woods, Diamonds are Forever, Luna Amară şi Dirty Shirt.

Conturi unde se pot face donaţii:

LEI Banca Transilvania: RO44BTRLRONCRT0147476501

EURO Banca Transilvania: RO91BTRLEURCRT0147476501

SWIFT: BTRLRO22

Donații în USD Banca Transilvania: RO95BTRLUSDCRT0147476501

SWIFT: BTRLRO22

PayPal în contul: liviabejudse@gmail.com

Intrarea la concert în ambele zile este 10 lei, bani care vor fi donaţi Liviei.

– Elena Crăciun / Sursa fotografiei: Ora de Cluj

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts